Moțiune PSD contra PSD!

Este un moment unic în istoria noastră politică, din foarte multe puncte de vedere.

Acest moment developează în cel mai clar mod cu putință nu doar frauda de încredere a PSD din campania electorală sau corupția și incompetența acestei guvernări, ci mai ales disponibilitatea domnilor Dragnea și Tăriceanu de a negocia orice, de a vinde interesul public pentru a-și rezolva ei problemele din interior.

Rar a fost mai clară disponibilitatea liderilor PSD de a negocia lucruri de ne-negociat și de a vinde orice pentru a-şi atinge scopurile în această luptă internă pentru putere.

Problema de fond este că PSD este incapabil de o guvernare de tip european, modernă, în care să conteze politicile de dezvoltare şi nu obsesia pentru control feudal a câtorva persoane.
Nu a cerut poporul demiterea acestui guvern PSD, o cer Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru a-și pune o altă garnitură de oameni, mai obedienți și mai servili decât oamenii servili pe care ei îșiși i-au pus în Guvernul Grindeanu.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, PSD și ALDE, au împins România în 3 crize majore în 6 luni de zile.

Prima a fost propunerea ca prim-ministru a unui interpus scos din pălărie.

A doua a fost Ordonanța 13, care a scos în stradă 600.000 de români.

Cea de-a treia este subminarea propriului guvern în aceste zile, cu consecinţe negative majore pentru buna funcţionare a instituţiilor publice şi pentru predictibilitatea României, atât de necesare pentru crearea de locuri de muncă și pentru dezvoltarea economică.

Domnilor Dragnea şi Tăriceanu,

Spuneți – pe bună dreptate - că acest guvern este incompetent. Dar nu sunt miniștrii selectați de dumneavoastră?

Spuneți, în textul moțiunii - că dl. Grindeanu e premierul nimănui. Nu este, totuși, premierul PSD și ALDE, ales și condus personal de dumneavoastră la prima ședință de guvern? Nu este premierul pentru care ați strâns 1,5 milioane de semnături de la membrii PSD în timpul protestelor împotriva OUG 13?

Îl acuzați că exercită guvernarea în nume personal. Dar, domnilor Dragnea şi Tăriceanu, prima propunere ca prim-ministru, ce a fost? Ordonanța 13 ce a fost?

Dar afirmația - “Doar eu știu numele prim-ministrului”, ea ce a fost? Sau afirmaţia “Doar eu știu programul de guvernare din scoarță în scoarță”, ea în ce categorie s-ar afla?
Nu cumva tot în categoria guvernării în interes personal?

Noi, Partidul Național Liberal, am mai spus-o! Trebuie să ne uitam la Teleorman dacă vrem să vedem ce poate da bun României dl. Dragnea. Sărăcirea acestui județ este direct legată de numele de Dragnea. Poate Liviu Dragnea să facă în România ce nu a reuşit să facă în Teleorman?

În ce consta mandatul domnului Dragnea la Teleorman?

• Cea mai mare rată a plecărilor în străinătate. Din 2002, populația județului a scăzut cu 24%.

• Cele mai mici investiții străine din toată țara. PIB-ul pe cap de locuitor se află pe penultimul loc din țară.

• Județul cu cel mai mare șomaj: 11%.

• De asemenea, din 2015, producția industrială s-a contractat cu procente peste 15 anual. Produsul intern brut al județului s-a contractat cu peste 2% în ultimii doi ani.

• Și cifrele dezastrului pot continua….

Orice implicarea a domnului Dragnea în actul de guvernare este toxică! Și va rămâne toxică și în continuare, indiferent de rezultatul moțiunii!

Iar dumneavoastră, domnule Grindeanu,

Ați sugerat că dl Dragnea v-a cerut lucruri incorecte. Faceți un bine acestei țări și interesului public și clarificați aceste chestiuni de la tribuna Parlamentului României.

Acesta este momentul să arătați țării că nu ați fost complice la ordonanța 13, la arbitrariul alocării de fonduri publice de la ministerul dezvoltării, la atacurile sau şantajele instrumentate de dl. Dragnea la adresa unor instituţii publice, lideri politici sau companii.

Mi-e greu să cred că aveți curajul să spuneți astăzi adevărul complet.

Domnilor Dragnea, Tăriceanu, Ponta și Grindeanu,

Din cauza dumneavoastră, România nu poate capitaliza un context favorabil. Ce a reuşit preşedintele Iohannis în plan extern prin ultimele vizite, distrugeţi dumnevoastră, piromanii de la PSD.
Este iresponsabil că PSD poartă războaie interne, pentru control personal direct, prin instituțiile statului. Doi oameni au ocupat guvernul, o altă grupare folosește Parlamentul.

Gruparea Grindeanu afectează teribil proiectele de dezvoltare ale primarilor, menține stagnarea în ce privește atragerea fondurilor europene, amână creșterea punctului de pensie pentru pensionari, tergiversează legea salarizării NE-unitare sau finanțarea start-up-urilor.

Cel mai probabil avansul la subvenții va întârzia în acest an din cauza răfuielilor dumneavoastră.

Una peste alta, toată această criză apare ca o reglare de conturi în stil mafiot. Cu consecințe grave pentru dezvoltarea României! Toate proiectele sunt blocate, investitorii potențiali se întreabă ce se întâmplă în România, leul se devalorizează.

Partidul Național Liberal nu poate fi părtaș la așa ceva.

Nu putem fi părtași la re-evaluarea lui Victor Ponta, la albirea autorului practic al Ordonanței 13 și nici la obsesia de control absolut a lui Dragnea.

Așadar, nu vom vota această moțiune. Tot ce ați făcut în aceste 6 luni reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor.

Este atâta ură, incompetență și comportament de tip mafiot în această coaliție aflată la guvernare, încât ea nu va produce nimic bun pentru România și pentru români.

Mâine să se termine totul, oricum PSD și ALDE nu mai au autoritatea pentru a gestiona activitatea guvernamentală.

Vom sancționa în continuare abuzurile și minciunile acestei guvernări dispuse să negocieze lucruri de ne-negociat și să vândă orice pentru satisfacerea intereselor personale.

Cel mai brobabil, în alte câteva luni, ne veți da dreptate tot prin răfueli din interior. Cel mai sănătos ar fi să vă dați demisia, să vă reântoarceți la români și să simțiți pe propria piele efectul dezamăgirii și dezgustului uriaș pe care l-ați generat în sociatate.

Comentariile sunt inchise.