PSD să spună pe cine vor propune premier!

De aici, de la Sibiu, din orașul care a dat Președintele României și care a dovedit că susține valorile europene, voi face un apel la moralitate. Un apel adresat PSD dar cu gandul la toți cei care vor vota pe 11 decembrie.

PSD și l-a asumat drept președinte pe domnul Liviu Dragnea. Este o chestiune internă care până la un punct nu ne privește.

PSD și l-a asumat pe domnul Liviu Dragnea drept candidat la alegerile Parlamentare. Este, de asemenea, o chestiune internă care privește PSD și pe cei care se vor prezinta la vot în județul Teleorman.

Fac un apel public la Partidul Social Democrat să comunice alegătorilor dacă și-l asumă sau nu pe domnul Liviu Dragnea și în calitate de propunere de premier. Este o chestiune care nu mai privește doar PSD-ul, ci ne privește pe toți, indiferent cu cine votăm.

Românii trebuie să știe ce s-ar întâmpla cu voturile lor în varianta nefericită în care PSD ar câștiga alegerile.

Românii trebuie să știe dacă Partidul Social Democrat îl susține pe domnul Liviu Dragnea, condamnat la un de închisoare cu suspendare pentru funcția de premier al României. Presupun că așa cum nu le este rușine cu domnul Dragnea în fruntea partidului, așa cum nu le este rușine cu domnul Dragnea pe lista de candidați, pesediștilor nu o să le fie rușine nici cu domnul Dragnea drept propunere de premier. Cum de altfel nu pare să le fi fost rușine nici cu primul ministru Adrian Năstase –condamnat la inchisoare cu executare sau cu primul ministru Victor Ponta –cercetat penal și aflat sub control judiciar.

Să spună PSD explicit numele domnului Dragnea! Să spună electoratului dacă Cioloș nu e bun, cine este bun și de ce. Mai ales „și de ce”. Nu de alta, dar poate unora dintre alegători, afirmații de genul Cioloș nu e bun fiindcă a lucrat în străinatate și nu a suferit aici cu noi nu le este de ajuns. Discursul astă împrumutat de la Ion Iliescu, din competiția cu Ion Rațiu, nu mai convinge.

V-a deranjat, domnilor de la PSD, în mod deosebit faptul că Președintele României a spus că nu o să nominalizeze un premier cu probleme cu legea. V-a deranjat fiindcă o să-l încurce pe domnul Dragnea?

V-a deranjat fiindcă și dacă nu e domnul Dragnea tot o să vă fie greu să găsiți un om care să vă fie alături și care să nu se situeze în rândul penalilor?

Domnilor de la PSD, Preşedintele a fost elegant. În stradă, printre oameni e mult mai simplu. La Sibiu e mult mai simplu! Aici se spune că nu punem lupul paznic la oi. De aceea domnul Dragnea nu poate fi premier!

Comentariile sunt inchise.