Ganduri spre final de campanie

Numai cunoscand problemele reale poti face legi si proiecte bune, de aceea eu am dorit sa am cat mai multe intalniri cu cetatenii. Si pe parcursul mandatului si in campania electorala. Oamenii stiu de proiectele mele si chiar daca nu intotdeauna am fost sprijinita politic cum mi-as fi dorit, ei apreciaza ca m-am tinut de ele si ca pana la urma au devenit realitate. Sibienii au vazut ca am pus pe primul loc interesul public. Am colaborat cu primarul, in interes public, chiar daca alti politicieni de la Sibiu si-ar fi dorit sa existe si aici scandal si dezbinare. Sibienii vor ca in orasul lor sa existe colaborare, sa se faca proiecte concrete, care, cu fiecare zi, sa schimbe ceva in bine in viata lor. Legile al caror autor sunt poarta amprenta Sibiului si a mea, nu a vreunui alt om politic. Nu pot fi asociata cu nimeni pentru ca de fiecare data am avut un punct de vedere propriu, in interes public. Tocmai de aceea am fost in contradictie, de multe ori, cu unii din colegii mei care aveau si alte interese.

Oameni de buna credinta din PSD mi-au atras atentia ca voi fi atacata in ultimele zile de campanie, inclusiv prin raspandirea de manifeste care contin minciuni. Campaniile negative nu ma sperie, nu am lucruri de care sa imi fie teama, in tot ce am facut am urmarit sa mentin ridicat standardul impus de sibieni, care nu isi doresc scandal, ci onestitate, implicare si decenta. Eu sunt mandra de familia mea – parintii mei au fost profesori toata viata lor, tata a fost profesor emerit de fizica, gradatia Gheorghe Lazar, iar mama profesoara de matematica, gradatie de excelenta, dupa 35 de ani la catedra. Sotul meu a fost decorat de presedintele  tarii si de Regele Suediei, iar acasa are scrisoarea primita cu semnatura fostului presedinte american George W. Bush, de multumire pentru profesionalismul dovedit in organizarea summitului NATO din 2008. Amandoi am fost invatati sa ne bazam pe munca noastra si asta ne-a facut respectati, nu ne e teama de campania murdara pe care o va lansa contracandidatul meu.

Personal, mi-as fi dorit sa putem avea o dezbatere pe proiectele pentru Sibiu. Regret ca nu am ocazia sa port o dezbatere cu contracandidatul meu. As fi vrut sa ma uit in ochii dumnealui si sa-l intreb: puteti sa imi indicati un singur proiect, cat de mic, pe care dumneavoastra sa il fi facut pentru sibieni? Unul singur macar… Inteleg ca in schimb a preluat proiectul Prima Casa, cu ani in urma eu fiind chiar unul din initiatorii si sustinatorii acestui proiect, la nivel national. Este o recunoastere implicita a faptului ca am proiecte bune.

Daca singurul mod in care isi fac adversarii mei campanie este sa inventeze minciuni despre mine si familia mea, inseamna ca vor sa abata atentia de la faptul ca ei insisi nu au cu ce sa vina in fata cetatenilor, cu proiecte concrete facute de mana lor. Sunt unul dintre putinii candidati la nivel national care nu are vulnerabilitati. Nu am fost implicata in scandaluri de coruptie, nu m-ati vazut anchetata de DNA ca altii. Ma gasiti in schimb implicata in multe proiecte in Sibiu. Pot fi un om politic incomod, care uneori spune prea direct ce gandeste, insa intotdeauna am fost respectata pentru munca mea.

2 raspunsuri la “Ganduri spre final de campanie”

  1. Remus spune:

    Multumim ca ati fost alaturi de noi in tot acest timp.Va doresc succes si sper sa ne reprezentati din nou dupa alegerile din 9 decembrie.

  2. lory spune:

    Daca am avea o campanie de acest gen,in care candidatii sa fie aproape de oameni nu numai de televiziuni si ziare,lucrurile ar sta putin altfel in toata tara.Faptul ca dumneavoastra duceti o campanie a bunului simt,aici,in Sibiu,inseamna mult pentru noi.Felicitari!

Raspunde:

*